מתי כדאי להצטרף לגמ"ח המרכזי

זו כבר לא שאלה של האם אלא של מתי. בגיל 16, בבר מצוה, לקראת החלאק'ה, מיד לאחר הלידה או אפילו כבר לפני הלידה הראשונה. אז מהו המועד הנכון והמומלץ ביותר להצטרף לגמ"ח המרכזי? - יצאנו לבדוק את השטח.

אליהו אהרון | מתכנן פיננסי בכיר

מתי כדאי להצטרף_4

אם אתם הורים אחראיים, זמן קצר לאחר לידת ילדכם אתם כבר מתחילים להפנים: בעוד שנים ספורות (שעוברות מהר, מניסיון), תיאלצו להכניס עמוק את היד לכיס ולהוציא מאות אלפי שקלים כדי לחתן אותו. זו לא גוזמה; זה סכום בסיסי שנדרש עבור הוצאות החתונה והדיור ובלי מותרות מיוחדות, אין כמעט אפשרות לברוח מזה.

וכשמדובר בכמה ילדים, מאות האלפים הופכים למיליונים. ללא ספק, מדובר בסכום אגדי בשביל משפחה סטנדרטית וכמעט בלתי אפשרי למימון בלי הכנה מוקדמת. אלו שמגיעים בידיים ריקות מוצאים את עצמם בבעיה קשה מאד, בלשון המעטה.

המסקנה ברורה: כדי להגיע מוכנים לחתונות הילדים, אי אפשר לשבת בחיבוק ידיים ולקוות שהכל יסתדר מאליו. נכון, כולנו מאמינים ומקווים לניסים, אך כידוע אין סומכים על הנס, וישנה חובת השתדלות בסיסית על ההורים לדאוג לעתיד ילדיהם ולהתכונן לקראת ההוצאות הצפויות הנצרכות למענם.

 

תוכניות לכל גיל

נותר רק לברר סוגיה אחת: מתי התזמון הנכון והמשתלם ביותר לצרף את הילדים לגמ"ח.

אם בימים עברו, תוכניות הגמ"ח הגבילו את ההצטרפות לגיל 3 לכל המאוחר, הרי שכיום התוכניות החדשות של הגמ"ח מאפשרות הצטרפות כמעט בכל גיל; ניתן להצטרף כבר כזוג צעיר לאחר החתונה, עוד לפני הלידה הראשונה – ועד 4 שנים לפני חתונת הילד/ה.

בדקנו את היתרונות השונים להצטרפות בכל גיל ואת הלך הרוח בציבור, שכידוע כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.

 

אז מה אומר השטח

הורים רבים נוטים לדחות את ההצטרפות כמה שיותר מאוחר מטעמי נוחות. כי בשביל מה להתחיל להתכונן מוקדם, אם אפשר לחכות עם זה כמה שנים?

אחרים מתעוררים בסביבות גיל בר המצוה של הילד. לא מצאנו לכך סיבה מיוחדת אבל כנראה שזו מעין 'תחנת מעבר' לשלב הבא, נקודת ציון נוספת לקראת האירוע הכלכלי המשמעותי ביותר בחייו – החתונה.

אצל משפחות רבות נרשמת ההתעוררות בסביבות גיל 7-8, אז מתחדדת לפתע ההבנה שהזמן חולף מהר והילד גדל ומתקרב לגיל החתונה.

 

מוקדם = חכם

כשבוחנים לעומק את הדברים מכל היבט, ברור שהדבר החכם ביותר הוא להקדים ולהצטרף, מוקדם ככל האפשר.

הנה 4 סיבות משמעותיות:

  1. זה חכם. הצטרפות מוקדמת נותנת רוגע נפשי מהרגע הראשון. אנחנו יודעים מאז שהילד קטן איך נחתן אותו בלי להיות כל השנים בדאגה ובלחץ מיותר.
  2. זה משתלם. בשקלול גובה התרומה, ההלוואה והמענק, ככל שמצטרפים מוקדם יותר התוכניות משתלמות יותר. תוכלו להשוות בעצמכם בין התוכניות השונות בעמוד התוכניות המלאות או להתנסות בסימולטור של הגמ"ח.
  3. זה נוח. בתוכניות המוקדמות של הגמ"ח מקבלים פריסה ארוכה ונוחה, המאפשרת לצרף יותר ילדים עם יותר יחידות – ובסכום השווה לכל נפש.
  4. זה יותר חסד. כשאתם חברים בגמ"ח, התרומות שלכם משמשות לחסד גדול עם משפחות שמחתנות איתו את ילדיהם. ככל שמצטרפים מוקדם יותר תקופת החברות בגמ"ח ארוכה יותר – וממילא אתם עושים יותר חסד עם יותר אנשים.

 

לסיכום

כשמנתחים את האפשרויות השונות מכל כיוון זה ברור: 

מומלץ בהחלט להקדים את ההצטרפות ככל הניתן!

אם תזדרזו לפני גיל 3 תוכלו להצטרף לתכנית המרכזית במסלול הקלאסי או במסלול פריסה מורחבת, ואם תזדרזו יותר תוכלו להשתלב בתכנית הצעירים המיועדת לזוגות צעירים ועד גיל חצי שנה, בה התרומה נפרסת למשך זמן ארוך יותר כאשר הסכום החודשי פוחת בהתאמה, מה שיכול להקל מאד על המשפחה ולהפוך את הכל למשתלם יותר.

גם לאחר גיל 3, לא כדאי להמתין לרגע האחרון. אמנם, ניתן להצטרף עד גיל 16 (4 שנים לפני החתונה) במסגרת התכנית הרב גילאית, אך גם בתכנית זו ישנם הבדלים בין הגילאים השונים, וההמלצה שלנו: הזדרזו והקדימו ככל שתוכלו. 

 

להצטרפות לגמ"ח המרכזי לחצו כאן >>